73 هزار نفر در خراسان جنوبی مشمول بیمه صندوق اجتماعی روستائیان و عشایر

بیرجند- مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسان جنوبی گفت: 73 هزار نفر در استان مشمول بیمه صندوق اجتماعی هستند.

علیرضا اسدی در گفت وگو با خبر نگار مهر در این خصوص با اشاره به تشکیل کارگروه مورد نظر و اینکه این کارگروه باید در شهرستان های استان هم تشکیل شود، گفت: یکی از خدمات نظام با روستائیان و عشایر بیمه صندوق اجتماعی است که تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه در خراسان جنوبی انجام شده است.

وی با بیان اینکه 73 هزار نفر از روستائیان و عشایر و جمعیت جامعه مشمول بیمه اجتماعی استان از مزایای بیمه اجتماعی می توانند استفاده کنند، افزود: افراد ساکن در شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت، کشاورزان غیر ساکن، رانندگان حمل بار و درصدی از افراد تحت پوشش امداد و بهزیستی و زنان سرپرست خانواده در حوزه روستائیان و عشایر می توانند از مزایای بیمه اجتماعی بهره مند شوند.

وی با اشاره به اینکه این افراد تنها 30 درصد از حق بیمه خود را پرداخت می کنند، افزود: 70 درصد دیگر آن را دولت می پردازد و در خراسان جنوبی 6 هزار و 500 خانوار استان حقوق بگیر این صندوق هستند و داشتن 65 سال سن و پرداخت 15 سال حق بیمه از شرایط بازنشستگی در صندوق بیمه اجتماعی است.

اسدی با بیان اینکه بیشتر افرادی که سال 84 بیمه شده اند، بازنشسته شده اند، ادامه داد: پرداختی به آنها بر اساس 20 سال سنواتی و تشویقی دولت و دو سوم آخرین در آمد آنها است.

وی با اشاره به اینکه آخرین سطح در آمدی ما 8 میلیون و 775 هزار تومان است، یادآور شد: دو سوم آن به عنوان حقوق پرداخت می شود و به کسانی که 20 سال سابقه داشته باشند هر ماه 5 میلیون و 800 هزار تومان پرداخت می شود و میانگین پرداختی 6 هزار و 500 خانوار در 10 تا 15 سالی که بیمه بوده اند به دو میلیون تومان نمی رسد.

وی در ادامه اظهار کرد: دولت بیشترین یارانه را در این حوزه پرداخت می کند و تاکید وزیر و مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی کشور بر بیمه افراد در مناطق محروم است.

اسدی بر فرهنگ سازی برای بیمه روستائیان و عشایر استان تاکید کرد و افزود: بیمه اجتماعی جنبه اختیاری دارد و به لحاظ اینکه بیمه بحث توسعه ای است به یک باره اتفاق نمی افتد و به مرور انجام می شود.

وی متذکر شد: خراسان جنوبی در بحث بیمه اجتماعی با 3 رتبه افزایش از رتبه 14 کشور به رتبه 11 رسیده است.

اسدی با بیان اینکه درمان روستائیان و عشایر بر عهده بیمه سلامت است، گفت: افراد با برخورداری از بیمه اجتماعی، از مزایای دراز مدت بازنشستگی، از کار افتادگی، فوت و انتقال سابقه بیمه برای جوانانی که 6 در روستا هستند، استفاده می کنند.

نظرات

captcha